30 martie 2006

Revolta pe bloggurile angajatilor Microsoft

"Sunt de peste 10 ani in aceasta companie si sunt rusinat si trist. Aceasta companie este un dezastru pe mai multe niveluri." scria de curand unul dintre angajatii Microsoft. Si nu e singurul, daca tinem cont ca multi dintre programatori nu-si vor primi banii la timp, riscand chair sa fie concediati.

Motivul este decizia conducerii de a amana lansarea sistemului de operare Windows Vista si a pachetului Office abia in ianuarie 2007.

Nemultumiti, ei se razbuna pe tastatura, postand de zor pe bloggurile personale mesaje foarte dure ca: "Vista 2007. Concediati conducerea acum!” sau " Vista- nu l-as cumpara nici cu banii altora". Cel mai contestat personaj este chiar directorul Steve Ballmer care a operat cateva schimbari in interiorul companiei.

Potrivit Microsoft lansarea a fost amanata pentru cresterea nivelului de securitate al sistemului. Informatiile neoficiale vin sa contrazica acest lucru si atesta probleme mari in ce priveste codul.

O alta amenintare care planeaza acum asupra companiei vine din Europa. Este comisarul antitrust al Uniunii Europene, Neelie Kroes, care anunta ca Windows Vista nu va putea fi vandut in UE daca nu va respecta regulile impuse. In caz contrar risca o amenda de 100 de milioane de euro si pagubele aferente.

Am hotarat sa ma opresc asupra acestui articol tocmai pentru ca recent am avut o tema despre istoria companiei si majoritatea informatiilor pe care le-am gasit pe net erau in evidente tonuri de roz. Azi vad ca nu e chiar asa. Chiar si companii precum Microsoft au problemele lor si e interesant ca angajatii prefera sa le dezbata in coltisorul lor de Internet, adica pe blogul personal. Si eu as proceda la fel.

Totusi ramane insa o intrebare. Profesorul nostru ne-a spus ca aceasta amanare nu e decat o simpla strategie sau mai bine zis o manevra care poarta si ea marca Microsoft. Abia astept noutatile.

Surse:
chip.ro
chip.ro

Niciun comentariu: